Dropship academy scam? Is Joshua Kaats betrouwbaar?

Update: verkopen via Bol

Dropshipping is en blijft een interessant businessmodel, maar we zijn een andere cursus tegen gekomen die beter werkt voor ons! In deze cursus maken we gebruik van Bol.com om onze producten te verkopen in plaats van dropshipping. Op deze manier zijn wij in staat om meer te verdienen zonder een eigen platform te hoeven bouwen. Wil jij ook weten hoe je succesvol producten kunt verkopen via Bol.com?

>> Bekijk de Bol Masterclass cursus <<

De Dropship Academy van Joshua Kaats is een interessante cursus voor wie zich wil verdiepen in e-commerce en, meer bepaald, dropshipping. In deze review vertellen we je alles over de cursus en Joshua Kaats, de man achter Dropship Academy. Kun je de man vertrouwen, en is het een degelijke cursus? Dat kom je te weten in deze review!

Dropship Academy Joshua Kaats
Joshua Kaats, oprichter van Dropship Academy

Wat is dropshipping precies?

Voor we de cursus bespreken, is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat dropshipping precies is. In Nederland is het namelijk een redelijk nieuwe manier van online verkopen, waar over het algemeen nog niet zo heel erg veel over geweten is.

Wie aan dropshipping doet koopt geen voorraad producten in om die vervolgens door te verkopen aan klanten. Dropshippers doen het net iets anders; zij verkopen hun producten rechtstreeks van bij de leverancier. Geen nood dus om ruimte te creëren om een voorraad aan te leggen – het hele proces verloopt als het ware virtueel.

Dat gaat zo in zijn werk:

 1. Een klant bezoekt je webshop en plaatst een bestelling.
 2. De klant rondt zijn bestelling af en betaalt via jouw webshop.
 3. Jij plaatst de order bij de leverancier, maar houdt de winst.
 4. De leverancier verstuurt de bestelling naar je klant, die niet weet dat het bestelde product gedropshipped werd. De klant denkt dus besteld te hebben uit jouw eigen voorraad.

Zo maak je, bijvoorbeeld via shopify, een webshop aan. Daarin plaats je artikelen van de leverancier. Wordt er een bestelling geplaatst op je webshop, dan stuur jij de bestelling door naar de leverancier. Die regelt vervolgens de verdere bestelling en het verzenden van het product.

Zoals je ziet is dit een laagdrempelige manier waarmee je relatief eenvoudig je eigen webshop kunt starten.

Wat is de Dropship Academy?

De Dropship Academy is een cursus die je het doen en laten van dropshipping aanleert. De cursus beslaat meerdere relevante onderwerpen en wordt gegeven in videovorm.

Je leert er bijvoorbeeld, eerst en vooral, de stappen die je moet zetten om een dropship business op te zetten. Daarnaast word je uitgelegd hoe je van je dropshipping webshop een waar succes kunt maken.

De cursus wordt aangevuld met wekelijkse coaching sessies. Die worden gegeven door coaches van de Dropship Academy, in een besloten community, en geven je de mogelijkheid om live al je vragen aan echte professionals te stellen.

Welke lessen leer je van de Dropship Academy?

Eerst en vooral de meest basic lessen om je webshop op te zetten:

 • Hoe je wereldwijd online geld kunt verdienen.
 • Een webshop runnen zonder fysieke voorraad.
 • Een webshop oprichten zonder technische kennis, ervaring of een prijzige webdeveloper.
 • Hoe je jouw niche in de webshopmarkt vindt.
 • Welke producten het goed doen op webshops.
 • Waar je de juiste leveranciers vindt voor de producten die je wilt aanbieden.
 • Hoe je je webshop automatiseert, zodat je na verloop van tijd niet meer dan een uur per dag hoeft te werken.

Verder leer je ook hoe je je webshop succesvol doet draaien:

 • Bezoekers lokken zonder hoog te scoren bij Google.
 • Hoog scoren in de SEO zodat je toch hoog scoort bij Google – en zo nog meer bezoekers lokt.
 • Facebook inzetten om je omzet te verhogen.
 • Een goede relatie opbouwen met je leverancier, zodat je je producten aan de beste prijzen kunt aanbieden.
 • Efficiënt chatbotgebruik.
 • Hoe goede verkooppagina’s bezoekers omzetten naar betalende klanten.
 • Affiliate marketing (zodat op termijn ook andere sites je webshop gaan promoten).

Daarnaast word je, door je in te schrijven voor de cursus, lid van de ‘Dropship Academy Family’. Dit is een besloten community met gelijkgestemde zielen. Je vindt er niet enkel starters, maar ook dropshippers die zich al helemaal gevestigd hebben in de webshopwereld. In de Dropship Academy Family kun je vrijelijk vragen stellen en word je persoonlijk ondersteund door een van de coaches, of door andere meer ervaren leden. Je komt er ook rechtstreeks in contact met je ‘concullega’s’.

Hoeveel betaal je voor de cursus en wat krijg je ervoor terug?

Toegang tot de Dropship Academy krijg je voor €197 per maand, of €397 per kwartaal (daarmee bespaar je €194). Dat kan wat prijzig lijken, maar je krijgt er wel heel wat voor terug:

 • Een cursus in het gebruik van chatbots. Een bericht van een chatbot wordt heel wat vaker geopend dan een e-mail, en met zo’n bericht kun je je klanten meteen op een meer persoonlijke manier benaderen.
 • Een cursus e-mail marketing. Met degelijke e-mail marketing kun je de verkoop van je webshop stevig boosten.
 • Een cursus ‘google mastery’. Hier leer je alles over het gebruik van Google – de ads, de analytics, SEO en Google shopping.
 • Een cursus ‘finance mastery’. Dit stuk van de cursus beslaat alles wat te maken heeft met je webshopfinanciën.
 • Enkele premium shopify templates waarmee je de verkoopcijfers van je webshop nog verder de hoogte in stuwt.
Dropship Academy succesverhaal

Is de Dropshop Academy de investering waard?

De Dropship Academy biedt ontzettend interessante en vooral nuttige lessen. Met de heldere videolessen en de eenvoudige uitleg zet je al snel een webshop neer die werkelijk omzet maakt.

We raden de Dropship Academy van harte aan aan zij die écht een webshop willen beginnen. Dat is dan ook wel een vereiste: de inzet en het enthousiasme moeten van jouw kant komen. De beginfase vergt erg veel werk, en je wordt er niet slapend rijk van. Er is heel wat werk aan de winkel – of eerder, werk aan de webshop – en de start is, net als alle begin, moeilijk. Maar die moeite loont. Wie het volhoudt, heeft al gauw een goed draaiende website in handen.

Dus denk jij dat je het in je mars hebt? Dan is het een goed idee om aan deze cursus te beginnen. Wie aan zichzelf twijfelt, zou dan weer beter niet investeren in deze cursus. De coaches van de Dropship Academy beweren namelijk enkel te willen werken met mensen die volledig achter hun eigen webshopplannen staan.

Het kan natuurlijk dat je na het lezen van deze review liever niet aan dropshipping begint. Gelukkig zijn er andere interessante oplossingen om online geld te verdienen.

Hoewel we nog steeds vertrouwen hebben in dropshipping als verdienmodel, stootten we zo bijvoorbeeld op een cursus die mogelijk nog meer succes garandeert wat het online verkopen betreft. We hebben het over de bol masterclass, een cursus waarmee je je verdiept in verkopen via bol.com. Aanvankelijk hadden we wat twijfels bij deze cursus, maar al snel bleek dat het online verkopen via bol.com enerzijds minder moeite kost, en anderzijds meer geld opbrengt dan met dropshipping het geval is. Zeker interessant dus voor wie eenvoudig online geld wilt gaan verdienen!

>> Bekijk de Bol Masterclass cursus <<

Geef een reactie