Bol Masterclass kopen? Is Jia Ruan Betrouwbaar?

Overweeg je te beginnen aan de Bol Masterclass? Is het de investering wel waard? En is Jia Ruan een betrouwbaar, of eigenlijk een oplichter? In deze review beantwoorden we die vragen – en meer!

Jia Ruan, de man achter de Bol Masterclass

Bol Masterclass Jia Ruan
Jia Ruan, oprichter van de Bol Masterclass

Begin 2017 zwierf Jia Ruan nog over straat om krantenabonnementen aan de man te brengen. Later datzelfde jaar maakte hij een carrièreswitch (en geen geringe). Hij begon met verkopen op bol.com, en werd er goed in. Erg goed zelfs.

Terwijl zijn bol business steeds sneller groeide, kreeg hij steeds meer vragen van de mensen rondom hem. Hoe kreeg-ie het in ’s hemelsnaam voor elkaar om zoveel geld te verdienen door simpelweg dingen te verkopen op bol.com?

In een video doet hij zijn verhaal. Het karige loon dat hij verdiende als verkoper van abonnementen investeerde hij in kleine spulletjes die hij vervolgens ging doorverkopen op bol.com. En dat bleek op te brengen; hij verdubbelde zijn investering de eerste maand, en kon ook de volgende maanden rekenen op een enorme stijging van zijn inkomsten. In een jaar tijd, zo vertelt hij de kijkers, verdiende hij zijn eerste miljoen.

Jia Ruan in de krant

Toen steeds meer mensen hem vroegen hoe hij het deed, besloot Jia om zijn branche uit te breiden. Hij ging voortaan ook mensen leren hoe zij hetzelfde konden doen. En zo ontstond Unstoppable Lifestyle, het bedrijf van waaruit Jia mensen coacht en ondersteunt in het oprichten en onderhouden van hun eigen bol.com business.

Jia is een erg gedreven kerel, en dat enthousiasme wordt niet door iedereen even goed gesmaakt. Wat je ook van de man zeggen kunt of wilt, zijn methode blijkt wel te werken. Meerdere (ex-) cursisten beweren ontzettend veel geld verdiend te hebben dankzij Jia Ruans adviezen.

Wat is de Bol Masterclass?

Bol Masterclass pakket

De Bol Masterclass is een cursus die je leert hoe je relatief eenvoudig aan e-commerce kunt doen via bol.com. De cursus bestaat uit een reeks videolessen die je online, op je eigen tempo, kunt volgen. Je volgt ze via je computer, laptop of mobiele telefoon, waar en wanneer je maar wilt.

Om aan de cursus te beginnen heb je geen technische kennis of voorgaande ervaring in e-commerce nodig. Alle vereiste informatie wordt aangereikt tijdens de cursus. Zo krijg je bijvoorbeeld stap voor stap uitgelegd hoe je je business opstart, hoe je bol.com gebruikt en hoe je de nodige data verzameld. Je moet dus absoluut geen voorkennis hebben.

De leerstof werd verspreid over acht modules. Er wordt aangeraden wekelijks een module te volgen, zodat je niet meteen bedolven wordt in hopen informatie. Het is wel zo fijn de kennis die je tijdens de cursus op doet even te laten bezinken, en daar krijg je dan ook ruim de tijd voor.

De Bol Masterclass: Inhoud en opbouw

Bol Masterclass startpagina

Zoals we zeiden bestaat de Bol Masterclass uit acht modules. Elke module bestaat uit ongeveer vier videolessen. De lessen volgen elkaar op, zodat de leerstof uit de ene video verder bouwt op de leerstof uit de vorige video. Je kunt op elk moment een vorige video raadplegen om je kennis op te frissen, of om je te verdiepen in een onderdeel dat je nog niet goed (genoeg) begrijpt.

De precieze opbouw van de cursus is als volgt:

Module 1: Welcome to the winning team

In deze module word je verwelkomd en wegwijs gemaakt in de cursus.

 • Les 1: De Weg Naar Succes
 • Les 2: Het Voertuig Naar Vrijheid
 • Les 3: The New Paradigm
 • Les 4: De 100K Mindset
 • Les 5: Quest Unlocked

Module 2: Ground zero

‘Ground Zero’ gaat over de basics. De absoluut noodzakelijke kennis voor het opbouwen van een webshop via bol.com leer je hier.

 • Les 1: E-commerce 101
 • Les 2: Het Business Model
 • Les 3: De Platformen
 • Les 4: Gebruik Maken Van Bol.com

Module 3: The gold mine

In deze module ga je dieper in op de vorige module, en verfijn je je strategie.

 • Les 1: Het Geschikte Product
 • Les 2: Listings Op Bol.com
 • Les 3: De Optimale Listing
 • Les 4: The Ultimate Research

Module 4: Artificial Intelligence

Deze module gaat over het verzamelen en het strategisch gebruik maken van data.

 • Les 1: DNA Voor Succes
 • Les 2: Data Verzamelen
 • Les 3: De Juiste Leverancier Vinden
 • Les 4: The Golden Calculator

Module 5: Showtime

In de vijfde module wordt de praktische kant van de zaak bekeken.

 • Les 1: De Investering Maken
 • Les 2: Product Online Zetten
 • Les 3: Logistiek Via Bol

Module 6: Monk like patience

Deze module behandelt het geduld dat je moet uitoefenen voor je webshop een echt succes wordt.

 • Les 1: Monk Like Patience

Module 7: The next apple

In module 7 leert Jia je allerlei marketingstrategieën aan en ga je je eigen merk uitwerken.

 • Les 1: De basis van private labelen
 • Les 2: Jouw brand creëren
 • Les 3: Merkregistratie
 • Les 4: De Omschakeling

Module 8: 10x time

De laatste module gaat over het uitbreiden van je webshop  – en het verdienen van bakken met geld.

 • Les 1: 7 Figure Mindset
 • Les 2: 10X Finances
 • Les 3: Traffic
 • Les 4: Forwarding Service
 • Les 5: Bouw je dreamteam
Bol Masterclass 800 productideeen

Wat kost de Bol Masterclass en wat krijg je ervoor terug?

Met een prijskaartje van maar liefst €997 is de Bol Masterclass een serieuze investering. De reden die Jia aangeeft voor de hoge prijs van zijn cursus is, naar onze mening, wat zwak, maar daarom niet per se helemaal ongegrond. Jia wilt naar eigen zeggen enkel werken met gemotiveerde mensen.

De investering toont enerzijds dat je gemotiveerd bent om te beginnen met je e-commerce activiteiten, en dat je het geld er ook echt voor over hebt. Anderzijds motiveert de investering je ook om er helemaal voor te gaan, en je geld zo snel mogelijk dubbel en dik terug te verdienen. Daarbij komt ook dat je met het inschrijvingsgeld niet enkel toegang krijgt tot de Bol Masterclass. Je komt namelijk meteen ook in aanmerking voor enkele interessante bonussen:

Wekelijkse groepcoaching

Eerst en vooral wordt de cursus aangevuld met een wekelijkse groepscoaching. Omdat iedereen wel eens een handje hulp kan gebruiken, zeker wanneer het een totaal nieuw carrière pad betreft, komen deze wekelijkse sessies erg van pas. Je krijgt er de kans al je vragen te stellen, en blijft gelijk op de hoogte van de laatste e-commerce strategieën en bol.com verkooptactieken.

Het TRIBE™ membership – voor de rest van je leven!

Bol Masterclass Tribe

Wie zich inschrijft voor de Bol Masterclass krijgt meteen toegang tot een exclusieve community, de TRIBE™. In deze business community kun 24/7 terecht met al je vragen. Verder kom je er in contact met een heleboel gelijkgestemde zielen die je helpen je business verder uit te bouwen, en je sales te boosten.

De ‘Knowledge Vault’

Als je denkt dat de acht modules de enige leerstof van de Bol Masterclass bevatten, zit je er goed naast! In de Knowledge Vault vind je namelijk nog heel wat extra trainingen. De bonuslessen helpen je het succes van je webshop in de derde versnelling te zetten.

Exclusieve uitnodigingen voor maandelijkse meet-ups

Naast het lidmaatschap bij de TRIBE™ word je ook maandelijks uitgenodigd voor exclusieve evenementen en meet-ups met andere ondernemers. Hier komen meer ervaren ondernemers live aan het woord, ontmoet je gelijkgezinde webshophouders en leer je heel wat bij over de business. Een schat van informatie dus, en de ideale kans om je netwerk uit te breiden.

De ‘Golden Calculator’

De Golden Calculator is een tool die je helpt alle nodige informatie te verzamelen om een lucratief en goed verkoopbaar product te vinden. Met de exclusieve tool beperk je de kans op stomme aankopen aan het begin van je carrière, en kun je uiteraard ook heel wat tijd besparen.

Het leverancier script

Met het leverancier script van de Bol Masterclass verzeker je jezelf ervan je producten steeds aan de meest voordelige prijs aan te schaffen. Het script helpt je de beste leveranciers te vinden en bespaart je van in het begin al een hoop gedoe.

KvK Checklist (in Nederland) en de Ondernemersloket Checklist (in België)

Bol Masterclass KVK succes checklist

Omdat ondernemen in het begin erg overweldigend kan zijn, staat Jia Ruan je bij met zijn handige checklist. Je vindt er alle nodige informatie om je eigen onderneming op te starten, en kunt er als het ware afvinken welke stappen je al hebt gezet. Zo verzekert de Bol Masterclass je van een succesvolle, probleemloze start van je ondernemerschap.

Reviews van andere Bol Masterclass gebruikers

Een snelle blik op TrustPilot baart ons in eerste instantie wat zorgen. Overwegend negatieve reviews, maar schijnbaar enkel uit bronnen die de Bol Masterclass zelf nooit hebben aangeschaft. Maar wat hebben échte ‘leerlingen’ van Jia Ruan te zeggen?

De cursus zou hen daadwerkelijk geholpen hebben met het opstarten van hun bol.com based business.

Bol Masterclass succesverhalen
Reviews van andere Bol Masterclass gebruikers
Bol Masterclass succesverhaal
Bol Masterclass extra omzet
Bol Masterclass meer bestellingen

Conclusie: Is de Bol Masterclass de investering waard?

Dat de cursus je kan bijstaan op weg naar een bloeiende carrière als e-commerce ondernemer, valt niet te betwijfelen. Het gaat uiteindelijk ook niet zozeer om de cursus; het belangrijkste is en blijft je eigen inzet.

Wie denkt snel en gemakkelijk, zonder al te veel inspanning, rijk te worden door simpelweg de cursus te volgen slaat de bal alvast mis. Ondernemen is niet gemakkelijk, het is erg hard werken – en dat maakt Jia Ruan je in de cursus ook meer dan duidelijk. Je wordt dus in geen geval slapend rijk.

Nu moet wel gezegd worden dat de cursus je zeker zal helpen met zowel de opstart als het uitbouwen van je webshop. Wie de stappen nauwgezet volgt, zal de euro’s snel op zijn of haar bankrekening zien verschijnen en kan er al gauw een aangename levensstijl aan overhouden. Maar dat vereist dus wel werk en inzet, en heel wat vertrouwen in jezelf en je capaciteiten.

Ben je dus bereid je schouders onder je webshopproject te zetten, zie je het helemaal zitten om niet meer afhankelijk te zijn van een werkgever en ben je bereid de investering te doen? Dan is het geen slecht idee om eens een kijkje te nemen op de pagina’s van de Bol Masterclass.

Jia Ruan CTA

Geef een reactie